Oorlog

Inmiddels is de hele wereld op de hoogte van de verschrikkelijke oorlog die gaande is in Oekraïne. Ruim 15 miljoen Oekraïners zijn de afgelopen periode gevlucht, waarvan er ruim 65.000 vluchtelingen in Nederland zijn opgevangen. Bruce Kalloe is door familiebedrijf Van Heugten Tours | MobiWerk , op de hoogte gebracht van de aankomst van een bus uit Oekraïne. Deze bus is gearriveerd in het westland, met daarin kinderen en een aantal begeleiders/ouders.

Bruce besloot om langs te gaan en raakte geëmotioneerd door hetgeen dat hij aantrof. Oververmoeide en verkleumde kinderen en uitgeputte begeleiders/ouders.

Steentje bijdragen

De oom van Bruce, Mauro Podda, woont niet zo ver van het opvangcentra vandaan en is na het verhaal van Bruce bijna dagelijks langs geweest om te kunnen ondersteunen waar nodig was. Mauro werkt bij het EPO (Europees Octrooi Bureau) in Rijswijk en heeft via zijn werk ontzettend veel praktische zaken en bruikbare dingen kunnen regelen voor de vluchtelingen. Denk hierbij aan het regelen van, laptops, laders, telefoons, medicatie, boeken, spelletjes, kleurboeken, elektrische kachels, tandpasta, alles wat je je kunt bedenken wat belangrijk is om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk een basis hebben om door te kunnen pakken, daar waar zij in Oekraïne zijn gebleven.

Value2u heeft na een drukke periode/acclimatiseringproces in samenwerking met Mauro Podda (EPO) gezorgd dat de vluchtelingen, ondanks alle onrust en verdriet, onder de eerste Nederlandse zonnestralen konden genieten van een fijne barbecue.

Werkgelegenheid

Vluchtelingen, die onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming Oekraïne vallen, mogen betaald werk doen in Nederland zonder werkvergunning (officieel: tewerkstellingsvergunning of twv). Vluchtelingen hebben een bewijs van verblijf nodig om te kunnen werken. De meeste vluchtelingen die wij persoonlijk hebben gesproken willen dolgraag aan de slag. Ze geven aan zich te schamen om het feit dat ze alles krijgen en liever graag er iets voor terug willen doen, al is het alle prullenbakken legen in de Nederlandse steden; zij willen graag hun steentje bijdragen.

Tot slot

Bruce Kalloe geeft expliciet aan dat Value2u geen kant kiest in de oorlog, voor niemand niet. Alle slachtoffers, hetzij Syriërs, Oekraïners, Palestijnen. Iedereen verdient het om in vrede van het leven te kunnen genieten.

Auteur: Value2u Communicatie