Claimen waar organisaties en bedrijven recht op hebben. Dat is de core business van Value2u. “Sociale regelgeving vanuit Nederlandse en Europese overheid is een spinnenweb waarin je de weg kwijtraakt,” zegt eigenaar Bruce Kalloe.

Met het in 2017 opgerichte Value2u heeft Bruce Kalloe al veel ondernemers vooruit kunnen helpen, vertelt hij. Soms om te kunnen overleven, veel vaker om de ondernemer te laten claimen waar hij volgens de wet gewoon recht op heeft. “Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het aanspraak maken op subsidies en regelingen. Maar we zien dat ze met het aanvragen ervan in een doolhof belanden waarvan de uitgang vaak niet te vinden is.” Team Value2u heeft in de afgelopen twee jaar voor meer dan 2000 ondernemers in heel Nederland de analyse mogen verrichten. Alleen al in het afgelopen jaar is 3,2 miljoen euro bespaard. “Een totaal van subsidies, kortingen, vrijstellingen, fiscale toepassingen, regelingen vanuit de belastingdienst, gemeentes, UWV, Europa et cetera. Eruit halen wat erin zit, noemen we dit.” Elke nieuwe samenwerking start met een grondige B.I.G Analyse op het gebied van premieafdracht voor werknemers en werkgeversvoordelen.

Op deze manier kunnen tot vijf jaar terug teveel betaalde premies worden teruggevorderd. “Wat we doen, is het toetsen en toepassen van fiscale afdrachten en regelingen. Dat kan door loonaangiftes uit elkaar te trekken en de verschillende componenten onder de loep te nemen.”

Wat het aantrekkelijk maakt om Value2u als externe partij hierop te zetten, is volgens Bruce met een paar zinnen te duiden: “Onze consultants snappen waar fiscalisten, salarisadministrateurs, HR-medewerkers en accountants bij elkaar moeten komen. Zij weten volledig van de hoed en de rand en doen op deze manier het belangrijke voorwerk. Dat bespaart tijd en geld en levert ook nog rendement op.”

Value2u, dat trots is op zijn ISO-certificatie, werkt op basis van no cure no pay. Het verdienmodel zit in de 37,3 procent die wordt gerekend voor vorderingen met terugwerkende kracht. “Mochten we echter niets vinden om te claimen, dan volgt ook geen factuur maar wel een financiële rapportage.”

Bedrijven die na de B.I.G. Analyse ook in de toekomst gebruik willen maken van Value2u betalen hiervoor 50 euro per maand en 25% (C.I.P. Module) van het bedrag aan terugvorderingen. “Door samen op te trekken, houden we de vinger aan de pols en kunnen we elk moment actie ondernemen. Een claim van een paar duizend euro kan voor sommigen al een heel groot verschil maken. Mijn eigen vader had er bijvoorbeeld zijn bedrijf wellicht mee kunnen behouden.”

START DE ANALYSE