Frequently Asked Questions

Value2u biedt drie verschillende diensten aan: de B.I.G. Analyse, de C.I.P. Module en Advies. Samen behandelen zij alle mogelijke voordelen waar werkgevers gebruik van kunnen maken op het gebied van loonheffingen. De B.I.G. Analyse helpt werkgevers te veel betaalde premies te identificeren en terug te krijgen. De C.I.P. Module verzekert werkgevers ervan dat zij in de toekomst ook alle korte termijn voordelen kunnen benutten, die niet met de B.I.G. Analyse terug te halen zijn. Hebben werkgevers specifieke vragen of advies nodig met betrekking tot salarisadministratie of loonheffingen, dan kunnen zij gebruik maken van Advies.

Voor de B.I.G. Analyse rekenen wij slechts een percentage van het bespaarde bedrag. Zo ben je dus altijd financieel voordelig uit! Natuurlijk zijn er werkgevers die al volledig op de hoogte zijn van alle voordelen die er voor hen zijn en deze ook al benut hebben. Hiervoor hanteert Value2u een no cure no pay policy. Hebben wij geen nieuwe besparingen kunnen vinden? Dan krijg jij geen factuur! Een B.I.G. Analyse is dus altijd voordelig.

Een B.I.G. Analyse is veel werk, maar Value2u neemt bij werkgevers dit proces volledig uit handen. Onze consultants verzamelen digitaal de benodigde informatie, of komen langs om documenten in te scannen. Hebben we een besparing gevonden? Dan kan de terugvordering in gang gezet worden! Value2u helpt met het doorvoeren van correcties en het benaderen van de juiste instanties. Het ontzorgen van werkgevers is onze prioriteit!

De B.I.G. Analyse is een uitgebreide analyse van de salarisadministratie, waarbij allerlei verschillende onderdelen tegen het licht gehouden worden. Onze consultants bekijken niet alleen de stukken die werkgevers in eigen beheer hebben, maar nemen ook contact op met andere instanties, zoals de Belastingdienst en het UWV, om informatie te verzamelen. De complexiteit van dit alles maakt dat een B.I.G. Analyse vaak meer dan een half jaar kan duren. Tussentijds neemt je persoonlijke consultant contact met je op om de vorderingen te bespreken.

Het belangrijkste verschil tussen twee diensten is dat de B.I.G. Analyse focust op besparingen in voorgaande jaren, terwijl de C.I.P. Module focust op besparingen die nu en in de toekomst gerealiseerd kunnen worden. De B.I.G. Analyse realiseert met terugwerkende kracht een eenmalige besparing op de loonpremies van de laatste vijf jaar. Echter, nu veel voordelen op (zeer) korte termijn moeten worden aangevraagd, is de C.I.P. Module relevanter geworden. De C.I.P. Module speelt direct in op wijzigingen in de wet of gebeurtenissen in het bedrijf (bijvoorbeeld wanneer een nieuwe kracht wordt aangenomen). Zo ben je ervan verzekerd dat ieder potentieel voordeel benut wordt.

Om de hoogst mogelijke kwaliteit voor het onderzoek te garanderen, krijgt elke werkgever een persoonlijke consultant toegewezen die het volledige onderzoek op zich neemt. Onze consultants hebben verschillende academische achtergronden, en zijn daarnaast bij Value2u intern opgeleid. Zo garanderen wij een hoge kwaliteit in onze analyses. De consultants werken nauw samen, om zo van een zo breed mogelijke kennis gebruik te kunnen maken. Op onze team pagina kun je zien wie onze consultants zijn.

De B.I.G. Analyse is een proces dat tot wel negen maanden kan duren. Om de analyse zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren neemt de consultant contact op met het UWV en de Belastingdienst, waar wachttijden van 8 weken eerder regel dan uitzondering zijn. Je zult hier verder weinig van merken, vanaf ons kantoor in Bergschenhoek wordt verder alles geregeld. Wanneer nodig zal je persoonlijke consultant contact met je opnemen om vorderingen in het proces te bespreken.

Voor de analyse moeten de Value2u consultants toegang krijgen tot het salarissysteem en personeelsgegevens. Om deze gevoelige informatie zo veilig mogelijk te behandelen, heeft Value2u verschillende digitale en organisatorische veiligheidsmaatregelen genomen. Verder zijn wij ge-audit en gecertificeerd conform de eisen van de ISO 27001. Bekijk ook onze privacy statement.

Als er een besparing is gevonden, dan moeten er correcties worden uitgevoerd in het salarispakket. Deze correcties worden doorgestuurd naar de Belastingdienst. De consultant houdt nauw contact met de Belastingdienst over de voortgang en de teruggaafbeschikking. Als de Belastingdienst akkoord gaat met de correcties, dan zullen zij het bedrag direct op de rekening van je bedrijf storten. Hoewel Value2u wel communiceert met alle partijen, zullen wij nooit als financieel tussenpersoon fungeren.

De B.I.G. Analyse is voor ieder bedrijf interessant, ongeacht sector of cao. Ieder bedrijf kan namelijk recht hebben op premievoordeel, en kan dus ook besparen op gemiste voordelen. Wel zijn er bepaalde groepen waar de kans op een hoog resultaat groter is, zoals de bouw-, industrie- en landbouwsectoren. Ook werkgevers die veel FTE in dienst hebben (vanaf 20 FTE) hebben een grotere kans op resultaat. Verder helpt Value2u werkgevers door heel Nederland.