Op dinsdag 26 juni heeft het UWV een rapport gepubliceerd over de laatste ontwikkelingen op arbeidsmarkt. Hieruit blijkt dat er steeds meer krapte op de arbeidsmarkt ontstaat en werkgevers vaker een tekort aan geschikt personeel melden. Zelfs één op de vijf werkgevers ervaart productiebelemmeringen vanwege een personeelstekort.

Hoewel een krappe arbeidsmarkt in eerste instantie (lichtelijk) problematisch klinkt, is het ook een positief teken van economische groei. Bedrijven hebben een steeds grotere behoefte aan personeel, nu de markt weer aantrekt. Maar met een snelle toename in personeel, is het risico dat werkgevers zaken rondom salarisadministratie over het hoofd zien, met als gevolg dat de uiteindelijke uitgaven aan loon groter zijn dan had gehoeven.

Het bijhouden van de salarisadministratie op zichzelf is geen uiterst gecompliceerd werk. Echter, wil een werkgever optimaal gebruik maken van de financiële hulp die de Belastingdienst, gemeente en  UWV toereiken, dan is een stuk meer kennis van sociale zekerheid nodig. De regelingen en kortingen die op de loonpremie toegepast kunnen worden zijn per werknemer verschillend. Een snelle groei in werknemers kan er dus toe leiden dat werkgevers niet de tijd en kennis hebben om iedere werknemer te analyseren en zo te zien hoe optimaal bespaard kan worden op zijn loonpremie.

Value2u springt ook bij voor werkgevers die een groei doormaken. Aan de hand van de C.I.P. Module helpen de consultants van Value2u periodiek salarisadministraties van bedrijven optimaal in te richten. Samen met de werkgever wordt iedere werknemer en iedere mogelijkheid tot voordeel onder de loep genomen. Ook wordt de veranderlijkheid van wetten en regelgeving rondom sociale zekerheid meegenomen. Zo worden ook de nieuwste regelingen vanaf dag één benut.

Groeit uw bedrijf ook en wilt u weten of u verdere besparingen kunt realiseren? Neem dan contact op met Value2u voor een introductiegesprek en kom erachter wat Value2u voor uw bedrijf kan betekenen.

CONTACT

Geschreven door: Laura van Mil

Consultant / Manager Backoffice